Nachtlenzen kopen bij de specialist in Delft
pagina-nachtlenzen-banner2560x900

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn contactlenzen die je alleen ’s nachts draagt. Tijdens je slaap corrigeren de lenzen je ogen, zodat je overdag scherp kunt zien zonder bril of contactlenzen. Nachtlenzen® zijn harde, zuurstofdoorlatende lenzen die een speciale vorm hebben. Daardoor wordt het hoornvlies langzaam platter gemaakt en verandert de sterkte.

Ervaart jij het dragen van lenzen overdag als oncomfortabel? Dan zijn nachtlenzen een uitkomst. Doordat je ze draagt tijdens je slaap, voelt je ze bijna niet. Binnen één of twee weken is het al mogelijk om overdag scherp te zien zonder contactlenzen of een bril te dragen. Dit resultaat is niet permanent. Je zult de nachtlenzen dus regelmatig 's nachts moeten dragen om overdag zonder lenzen of bril goed te kunnen zien.

Helaas heeft niet iedereen iets aan nachtlenzen. Zo kunt je de meeste nachtlenzen alleen dragen als u een min-sterkte heeft en zitten er beperkingen aan de hoogte van de sterkte en de mogelijke cilinder. Als je zeker wilt weten dat nachtlenzen voor jou geschikt zijn, dan kun je het best even langskomen voor een onderzoek

Naar de winkel

5 dingen die je nog niet wist over Nachtlenzen®

Wij beantwoorden hier de meest voorkomende vragen over Nachtlenzen®. Staat die van jou er niet tussen? Loop dan even bij ons binnen.

  1. Je mag toch niet met lenzen slapen?

Nachtlenzen worden gemaakt van een materiaal dat veel zuurstof doorlaat. Anders dan gewone lenzen zijn Nachtlenzen® dus specifiek gemaakt om te dragen terwijl je slaapt. wij geven je graag tips hoe je het beste je Nachtlenzen® kunt onderhouden. Op deze manier kun je zonder problemen Nachtlenzen® dragen terwijl je slaapt.

  1. Zie ik ook scherp met Nachtlenzen® in?

Zeker! Wanneer je je Nachtlenzen® draagt, zie je meteen scherp. Handig, want zo kun je bijvoorbeeld in bed nog een boek lezen of een filmpje kijken.

  1. Kan ik ook een nacht overslaan?

Dat verschilt een beetje per persoon, maar in de meeste gevallen kun je prima een nachtje overslaan. Dus ga je uit en wordt het een beetje laat? Geen probleem!

  1. Kan ik met een cilinder ook Nachtlenzen® dragen?

In de meeste gevallen kun je ook met een cilinder Nachtlenzen® dragen. Zeker weten? Breng een bezoek aan onze winkel. Wij kunnen je met zekerheid zeggen of Nachtlenzen® iets voor jou zijn!

  1. Is het effect permanent?

Nee, helaas. Het effect van Nachtlenzen® is tijdelijk. Als je stopt met het dragen van Nachtlenzen® zul je ook weer een bril of lenzen moeten dragen overdag om scherp te zien.

Heb je andere vragen over Nachtlenzen®? Loop dan even binnen bij Van der Leeuw Optiek. Wij zijn een officieel Nachtlenzen® verkooppunt en kunnen je alles vertellen over deze (en andere) lenzen.

Video - Wat zijn Nachtlenzen®?

Deze Nachtlenzen® animatie legt je binnen een minuut de voordelen van Nachtlenzen® uit.

Lijkt jou Nachtlenzen® wel iets? Maak dan een afspraak bij één van onze contactlensspecialisten.

Maak een afspraak


Lees meer over nachtlenzen


Top