Visionscan bij Van der Leeuw Optiek
visionscan-banner3

Visionscan

Hoe gezond zijn úw ogen? In de westerse wereld zijn staar, glaucoom en macula degeneratie de meest voorkomende oorzaken van slechtziendheid. Met de VisionScan kunnen we een preventieve screening uitvoeren van het oog. Hiermee zijn we in staat in een vroeg stadium deze veel voorkomende vormen van slechtziendheid op te sporen. De hoog opgeleide optometristen van VisionScan zijn gespecialiseerd in het screenen van het gezonde oog. Ons team van specialisten werkt nauw samen met diverse ziekenhuizen, oogklinieken en huisartsen. Hierdoor kunnen we, indien noodzakelijk, zorgdragen voor een vlotte juiste doorverwijzing.

Over de screening

Gedurende de VisionScan worden diverse vragen aan u gesteld. Deze zijn bedoeld om een juist beeld te krijgen over de gezondheidstoestand van uw ogen. Denk hierbij aan uw algemene gezondheid, medicijngebruik, lichtgevoeligheid, het zien van flitsen, etc. Om het oog goed te kunnen beoordelen zal de pupil met een oogdruppeltje groter worden gemaakt. Dit is van belang om de testen zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren. Mocht uit de resultaten blijken dat doorverwijzing naar huisarts of oogarts noodzakelijk is, dan zullen wij u hierbij assisteren. De resultaten en metingen van de verschillende VisionScan onderzoeken worden samengevat in een document en aan u meegegeven. Indien gewenst sturen we dit document door naar uw huisarts of medisch specialist.

De VisionScan duurt ongeveer een uur. U dient hiervoor een afspraak te maken. De kosten van een VisionScan bedragen € 76,-.

www.visionscan.nl

Afspraak maken


STAAR

Oorzaken

In het oog bevindt zich direct achter de pupilopening een lens. Deze lens is van origine helder en flexibel. De lens bestaat uit eiwitten, omgeven door een kapselzakje. De belangrijkste functie van de ooglens is het scherpstellen van beelden in het oog. Staar ofwel cataract is een vertroebeling van de ooglens. Doordat de lens troebel wordt, kunnen lichtstralen de binnenkant van het oog (het netvlies) minder goed bereiken. Hierdoor gaat u wazig zien. Staar kan ook ontstaan door ziekte, een ongeluk of zelfs aangeboren zijn.

Symptomen

De meest voorkomende symptomen van staar zijn: waziger zien, minder details zien, kleurverandering zien, dubbelzien, gevoeligheid voor licht en slecht zien in het donker.

Behandeling

Een goede oplossing voor staar is het laten plaatsen van een vervanglens bij Eyescan. Heb jij last van één of meerdere symptomen? Maak dan een afspraak voor een VisionScan of kijk op visionscan.nl voor meer informatie.

Afspraak maken

 

Macula Degeneratie

Oorzaak

Macula degeneratie is een heel vervelende oogziekte die vooral, maar niet uitsluitend, ouderen treft. De ziekte komt voor bij tien procent van mensen boven de 75. Gelukkig wordt je niet totaal blind, maar maculadegeneratie beperkt het zien in zeer ernstige mate. 

Symptomen

Kenmerkend voor Macula Degeneratie is dat de macula lutea, ofwel de gele vlek van het netvlies, steeds slechter gaat functioneren. Met de gele vlek kunnen we scherp zien, de rest van het netvlies kan dat niet. Als de gele vlek niet meer goed werkt, zijn alleen nog de onscherpe randen van het gezichtsveld in beeld. In het midden van het beeld zit een donkere of vervormde vlek. De meest voorkomende symptomen van Macula Degeneratie zijn vermindering van de gezichtsscherpte en beeldvertekening.

Behandeling

Denk jij last te hebben van deze symptomen? Doe deze test om te kijken of jij een verhoogd risico hebt op Macula Degeneratie. Of maak direct een afspraak.

Afspraak maken


Droge ogen

Oorzaken van droge ogen

Er zijn verschillende factoren die droge ogen kunnen veroorzaken. Zo kunnen leeftijd, airconditioning, luchtvervuiling, medicijngebruik en hormonale veranderingen een rol spelen. Daarnaast is ook werken achter een beeldscherm vaak een boosdoener.

Symptomen van droge ogen

Iedereen ervaart het hebben van droge ogen anders. De meest voorkomende symptomen zijn als volgt:

  • vermoeide ogen
  • wazig zien
  • droogheid
  • overmatig tranen
  • gevoel alsof er een zandkorrel in het oog zit
  • geïrriteerde ogen
  • brandende of prikkende ogen

Behandeling

Gelukkig kunnen de klachten van droge ogen verlicht worden met bijvoorbeeld de hydraterende oogdruppels van Systane® Ultra. Zodra de vloeistof contact maakt met het oog, brengt deze een beschermende film aan. Juist dit laagje zorgt ervoor dat het droge gevoel verdwijnt en u en uw ogen zich prettiger voelen.

Kortom, heeft u last van droge ogen? Kom dan langs bij Van der Leeuw Optiek in Delft. Onze specialisten weten precies welke oplossing geschikt is voor uw ogen. 

Afspraak maken

Glaucoom

Oorzaken

Glaucoom (verhoogde oogdruk) is een ziekte van de oogzenuw. Bij glaucoom wordt de zenuwvezellaag, die informatie doorgeeft naar de hersenen, langzamerhand dunner. Als gevolg hiervan ontstaat gezichtsvelduitval.

Symptomen

In het beginstadium van glaucoom heeft u geen klachten. Wanneer deze wel voorkomen (in de vorm van gezichtsvelduitval) heeft u vaak al glaucoom in een vergevorderd stadium. Juist daarom is het belangrijk een preventief onderzoek te laten uitvoeren.

Behandeling

Wanneer de diagnose glaucoom is gesteld, probeert de oogarts eerst de oogdruk te verlagen. Meestal met oogdruppels, maar soms ook met tabletten. Ook kan besloten worden een laserbehandeling uit te voeren. Met een laserstraal wordt de afvoer van het inwendige oogvocht verbeterd, waardoor de oogdruk vermindert. Deze ingreep gebeurt poliklinisch. Daarnaast bestaat ook nog de mogelijkheid de afvoer van het inwendige oogvocht, door middel van een operatie, zo te verbeteren dat de oogdruk voldoende daalt om beschadiging van de oogzenuw te voorkomen of te stabiliseren. Reeds bestaande schade aan de oogzenuw en aan het gezichtsvermogen kan echter niet meer ongedaan worden gemaakt.

Heeft u last van symptomen of wilt u een preventieve screening om zeker te zijn dat u geen oogproblemen heeft? Maak dan een afspraak met onze VisionScan specialist.

Afspraak maken


Meer weten?

Bekijk de website van VisionScan voor meer informatie over de verschillende soorten oogproblemen of maak direct een afspraak bij één van onze VisionScan specialisten.

Naar de website van VisionScan


Top